Hoe je vacaturestress voorkomt

13 juli 2020

Zuchtend en puffend sprokkel je alle moed bijeen. Er moet toch iets zijn dat bij je past? Waar je al enthousiast van wordt bij alleen het idee al dat je dat werk mag uitoefenen? Je start de computer op en ja hoor, daar is ie weer! Grote vriend Indeed. Je tikt de zoekwoorden in die je al zo vaak hebt gebruikt, maar zonder resultaat. Soms klik je een vacature open, maar het enige dat dat doet is de bloeddruk verhogen.

‘Wat nou als ik weer verkeerd kies? Ik wil nu echt niet meer verkeerd kiezen. Ik wil iets opbouwen.’

‘Ik heb de papieren en misschien is het wel wat voor mij, maar toch twijfel ik.. Wat nou als het weer niks blijkt te zijn?’

‘Misschien is mijn baan toch niet zo slecht en ben ik te perfectionistisch. Of zo’n ‘verwende millennial’ die altijd alles beter wil. Maar hoe kom ik dan van die verdomde twijfel af?’

‘Straks word ik uitgenodigd op gesprek en kan ik niet eens uitleggen waarom ik gesolliciteerd heb! Het idee alleen al.. STRESS.’

‘Straks kan ik dit helemaal niet! Ik durf niet.’

Mix en match! Zomaar wat gedachtes die in jouw hoofd kunnen opspelen als jij op vacature-zoektocht gaat. Vermoeiend? Reken maar!

Het lijkt wel alsof we massaal aan het ‘glazen bol-syndroom’ lijden. Het liefst kijken we in de toekomst of iets gaat slagen of niet. Want ja: je moet nu wel echt goed kiezen van jezelf! Geen tijd meer om rond te kloten. Niet alleen leg je de lat daarmee sky high, je wil iets wat je nooit zult krijgen. Er is geen zekerheid dat je goed kiest. Het enige dat jij kunt doen is zo scherp mogelijk krijgen wat je zoekt en je daar op focussen. Onduidelijkheid = onzekerheid. Onduidelijkheid in wat je kunt, zoekt en waar je blij van wordt. Onduidelijkheid over wat jij eigenlijk wil in je leven. Het zorgt ervoor dat jij geen stap verder komt.

Duidelijkheid = rust, vertrouwen en focus. Put on your Sherlock Holmes glasses en maak een onderzoek van jezelf. Duidelijkheid creëren is wat je te doen staat.

Geen idee hoe dan? Check hier hoe ik jou kan helpen.