Gratis e-book

Anniek Witteveen
Herken jij dit?
– Steeds vaker word je ’s ochtends wakker met tegenzin in de komende werkdag.. Moet dit echt?
– In het weekend voel je je opgelucht. Het duurt alleen nooit lang: zodra de komende werkdag nadert, stijgt de onrust
– Je vraagt jezelf regelmatig af: is dit nog wel waar ik blij van word? Maar als dit het niet is, wat dan wel?
– Je hoort jezelf vaker klagen over je werk tegen vrienden en vriendinnen
– Je voelt je regelmatig onzeker. Je wilt jezelf wel meer laten zien, maar durft niet goed.
Je bent op zoek naar antwoorden. Je hebt al van alles geprobeerd, van beroepentesten tot advies vragen aan familie en vrienden. Misschien zelfs praten met collega’s en je werkgever.
Maar nog steeds blijven je gedachten in cirkels draaien. Het gevoel van frustratie en wanhoop neemt toe. Moet je gewoon akkoord gaan met deze situatie? Zou er niet iets zijn waar je écht blij van wordt?
Misschien is het een opluchting voor je om te horen dat je niet de enige bent. Er zijn superveel jonge professionals die op een gegeven moment op een punt komen dat ze zich gaan afvragen waar ze eigenlijk blij van worden. Heel logisch ook als je je bedenkt dat je op een jonge leeftijd al moest bepalen welke opleiding en daarna werk je zou gaan doen. Je wist toen nog helemaal niet hoe je zelf in elkaar zit en waar je gelukkig van zou worden, dus hoe groot is de kans dat je goed kiest? Het leven staat vervolgens niet stil en het kan goed zijn dat die baan die eerder als muziek in de oren klonk, nu in de verste verte niet is wat je dacht dat het zou zijn. Laat staan dat je het ziet zitten om daar tot je pensioenleeftijd te blijven hangen.
‘’A lack of clarity could put on brakes on any journey to success’’
Kijk, ondanks dat jij niet lekker in je werk zit momenteel wil dat niet zeggen dat je je tijd verkloot hebt, mocht je dat gevoel hebben. Je hebt dingen geleerd, ervaringen opgedaan en gedaan wat voor jou op dat moment het beste leek. En da’s oké! Het heeft je tot hier gebracht. Het heeft je gebracht naar een punt dat je open staat voor iets anders. Een moment om het heft in eigen hand te nemen en een beslissing te nemen. Een keuze om te groeien als persoon. Ik hou ervan, die gedreven- en leergierigheid. Zie het als een uitdaging om nog meer over jezelf te weten te komen! Want precies dat is wat deze struggle is: een onderzoek naar jezelf. Dive deep en je zult het antwoord vinden op de vraag welke baan er bij jou past. Onduidelijkheid geeft onrust, duidelijkheid geeft rust en richting. Zet nu jouw eerste stappen naar die duidelijkheid.

Wie is Anniek Witteveen?

Fulltime levensgenieter, passie voor reizen, mensenmens in hart en nieren gecombineerd met een introvert karakter: aangenaam! Het helpen van mensen heeft altijd in me gezeten. Eerst jarenlang als maatschappelijk werker, nu als coach voor werktwijfelaars. 

Ik geloof dat als jij werk gaat doen waar je echt blij van wordt, de wereld daar een stukje mooier van wordt. Kijk maar: als jij lekker in je vel zit, zal je hele directe omgeving dit merken. Ga je dan ook nog eens werk doen waar je happy van wordt en goed in bent? GOUD! Dat is waar ik megagelukkig van word.  

Op 17-jarige leeftijd maakte ik de keuze om Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te gaan studeren vanuit die liefde voor het helpen van mensen. Jarenlang heb ik als hulpverlener gewerkt binnen de maatschappelijke opvang, verslavingszorg en psychiatrie. Toen ik op mijn 25e in een werkdip belandde en daar ook weer uit kwam, werd er een zaadje geplant om iets met coaching te gaan doen. Mijn werkdip stond namelijk helemaal in het teken van die ‘wie ben ik? Wat wil ik nou eigenlijk en welke baan past er bij me?’ vragen. Dodelijk vermoeiend en frustrerend. 

Met hulp van een coach vond ik de weg uit mijn gouden kooi en ontdekte ik wat belangrijk was voor mij in een baan. Wat ik niet voor mogelijk hield gebeurde: ik vond een baan waar ik met plezier naar toe ging! Zélfs na het weekend of een vakantie 😉. 

Inmiddels zijn we al wat jaren en een coachopleiding verder. Ik heb tientallen 20’ers en 30’ers mogen helpen met werktwijfels. Niet door beroepen- of persoonlijkheidstesten te doen, daar geloof ik namelijk niet zo in. Maar door de focus te leggen op jou. Wie ben jij? Wat is belangrijk voor jou in je leven en daarmee ook in een baan? Waar liggen je talenten en waar haal jij je voldoening uit? Vanuit die informatie een brug slaan naar een baan. Dat is waar ik heilig in geloof.