Quiz: Waarom heb ik werktwijfels?

‘Wat wil ik nou? Welke baan past er nou echt bij mij?’

In deze quiz krijg jij inzicht in waar er voor jou nog winst te behalen valt in de zoektocht naar werk dat bij je past.

Van niet weten waar je moet beginnen, naar duidelijkheid en concrete stappen, zodat jij zin hebt in de toekomst en actie kunt ondernemen richting die baan waar je blij van wordt!

                       Over mij

In 2011 studeerde ik af op de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Mensen helpen is wat ik het liefste deed, dus ik startte met plezier op mijn eerste werkplek waar ik ook mijn jaarstage had gedaan. De eerste jaren waren top! Ik leerde veel en hield van de variatie die mijn baan me gaf. Tot ik steeds vaker begon te twijfelen… is dit het wel echt voor mij?

Deze trend zette zich voort en ik kreeg er steeds meer last van. Mijn lontje werd steeds korter, ik had dagelijks hoofdpijn en ik was niet de vrolijke Anniek die ik eerder was. De twijfels rondom werk overschaduwde mijn hele dagelijkse leven, want ook als ik niet daadwerkelijk op het werk was, was ik er in mijn hoofd mee bezig.

Wat wilde ik nou? Ik zocht wel vacatures, maar dacht bij alles dat ik het toch niet kon. Want dit is wat werktwijfels kunnen doen: blijf er lang genoeg mee doorlopen en je zelfvertrouwen brokkelt af!

Toen ik bijna in een burn-out belandde besloot ik dat het klaar was met mijn voortkabbelende leven waarin ik niet blij was. Ik investeerde in een coach en werkte hard aan mezelf. Ik begon meer en meer te beseffen waar het al die tijd op stuk liep. Ik moest een stapje terug, mezelf eerst goed leren kennen voor ik verdere keuzes kon maken.

Ik leerde waar mijn kwaliteiten liggen, wat mij energie geeft en waar ik mijn voldoening uit haal. Mijn zelfvertrouwen groeide en zo kon ik verdere stappen in mijn loopbaan gaan zetten. Wat me uiteindelijk tot hier gebracht heeft, waar ik mijn ervaring in mag zetten om anderen te helpen. Zo enorm dankbaar voor!

Inmiddels heb ik mijn eigen methode ontwikkeld waarmee ik al tientallen jonge professionals heb kunnen helpen. Wat de gouden sleutel voor mij was, bleek voor meer mensen te werken! Stap voor stap neem ik je mee naar het beantwoorden van die grote ‘wat wil ik nu?’-vraag. Duidelijk, concreet en praktisch.