Zij gingen je voor

Toen ik startte bij Anniek was ik al een tijdje uitgevallen op mijn werk. Ik wist ergens wel dat mijn werk en ik geen 100% match waren, maar wat dan wel? Ik voelde aan alles dat ik er ontzettend klaar mee was om maar wat aan te modderen met werk en volgde het gratis webinar ‘van takkebaan naar topjob!’. Het was voor mij hoog tijd om af te rekenen met mijn eeuwige werktwijfels, dus ging ik met Anniek op roadtrip uit mijn werkdip.

En dat was de beste keuze die ik in tijden had gemaakt! Want met de online modules en de coachcalls met Anniek kreeg ik mezelf veel beter in beeld. Waar ik voorheen voornamelijk wist wat ik niet wilde, kwam nu de focus op mijn kwaliteiten te liggen, wat ik nodig heb en wat ik zelf wil op werkgebied. Tijdens de coaching ging ik mezelf dus met andere, veel positievere ogen bekijken. Anniek bood me een luisterend oor en triggerde me telkens met de juiste, kritische vragen. Precies wat ik nodig had!

Naast de werktwijfels, heb ik met Anniek ook gewerkt aan een nog positievere mindset. Ze hielp me om uit mijn comfortzone te gaan en spannende dingen juist te doen. “Feel the fear and do it anyway!” Ik heb daardoor ervaren dat het échte plezier en geluk voor mij buiten mijn comfortzone ligt en dat is een inzicht dat ik voor de rest van mijn leven meeneem.

Uiteindelijk zag ik in dat ik wel in het juiste vakgebied aan het werk was, maar dat ik veel beter tot mijn recht kom als zelfstandige. Dus, ik ben voor mezelf begonnen! Heel spannend en ver buiten mijn comfortzone, maar tegelijkertijd ook heel tof en precies wat bij mij past. Ik denk dat ik zonder Anniek niet die stap had durven zetten, dus ik ben haar eeuwig dankbaar!

 
Elsemiek

Wat een topper is Anniek!
Ik zat niet lekker in mijn vel en was al een tijdje niet meer happy met mijn werk.
Door het traject met Anniek heb ik een richting die ik op wil, maar ik heb vooral weer zelfvertrouwen.
Anniek hield me een spiegel voor en ze heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf heel goed heb leren kennen.
Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en weet dat een werkgever blij mag zijn met mij als werknemer. Nu nog de juiste werkgever vinden, maar ik heb het vertrouwen dat dit gaat gebeuren!
 
Dinja

Voordat ik aan dit traject begon voelde ik mij erg onzeker, somber en moe. Al jaren liep ik tegen een constant terugkerend probleem aan op het werk, waardoor ik alleen maar onzekerder werd. Dit werd op een gegeven moment zo erg dat ik dit gevoel ook mee nam naar huis. Ik was alleen nog maar somber en verdrietig en wist niet meer waar ik moest beginnen om hier uit te komen. Mijn vriend tipte mij over de webinar van Takkebaan naar Topjob. Deze heb ik gevolgd en dat is echt het beste besluit wat ik heb kunnen nemen. Het was allemaal zo herkenbaar dat het mij een logische stap leek om verder te gaan met het coachingstraject.

Door dit traject te volgen ben ik erachter gekomen dat het werk wat ik doe eigenlijk heel goed bij mij past, maar dat het bedrijf niet bij mij past. Ik weet nu veel beter wie ik ben, waar ik gelukkig van word en wat ik zoek in een baan. Hierdoor ga ik nu met een zelfverzekerder gevoel naar mijn werk en zit ik veel beter in mijn vel. Ik ga nu rustig rond kijken naar een bedrijf dat beter bij mij zal passen. Naast mijn huidige baan ga ik iets voor mezelf beginnen, iets waar ik echt super veel energie van krijg! Dit had ik nooit gedurfd zonder dit traject te volgen.

Anniek heeft een hele fijne persoonlijkheid. Ze is enthousiast, biedt je een luisterend oor en kan ook kritische vragen stellen waardoor je nog beter en dieper na gaat denken over bepaalde situaties. Dankzij de hulp van Anniek ben ik er nu achter wie ik ben, waar ik gelukkig van word en wat ik nu echt zoek in een baan. Daarom zou ik dit iedereen aanraden.

Lilian

Per toeval kwam ik op LinkedIn Anniek tegen met haar webinar “Van takkebaan naar topjob”. Ik vond de titel hilarisch en daarom ben ik verder gaan kijken. Op datzelfde moment merkte ik dat ik vastzat in de dagelijkse sleur van mijn vaste baan en dit niet durfde te doorbreken. De spanning die het werk en de sleur opleverde zorgde ervoor dat ik aan mijzelf merkte dat ik vrij snel uit m’n plaat kon schieten terwijl ik over het algemeen vrij relaxed ben en daarnaast kon ik op vrije dagen totaal mijn rust niet vinden, ik stond altijd aan. Je kan misschien wel bedenken wat dit betekende voor mijn gezin 😉. Dus nadat ik alle informatie over de webinar had gelezen, besloot ik mij in te schrijven. Je raad het al, ik herkende mezelf ENORM in de punten die ze vertelde. Na de webinar wist ik eigenlijk al gelijk: “ik moet een nieuwe baan”. Toch besloot ik mijzelf in te schrijven voor het traject omdat ik graag wilde dat er iemand met mij zou mee kijken naar wat ik écht belangrijk zou vinden en met mij de diepte in kon gaan op bepaalde onderwerpen. 

Het traject heeft mij gebracht dat ik erachter ben gekomen wat ik belangrijk vind in mijn werk en hoe ik tijdig signalen kan herkennen. Inmiddels heb ik een nieuwe baan en merk ik dat ik kritischer ben geworden qua werkzaamheden. Is het uitdagend genoeg voor mij? Ben ik zinvol bezig? Is er mogelijkheid tot doorgroeien? Daarnaast was het aangeven van grenzen ook enorm lastig voor mij, met alle tips van Anniek ben ik gaan oefenen en inmiddels is het aangeven van grenzen een stuk gemakkelijker geworden en durf ik hierin ook beter voor mijzelf op te komen.

 Voor het traject was ik erg zoekende naar de vraag “wat wil ik?”, dit leverde de nodige spanning en onrust op. Ook was ik in mijn vorige baan steeds opzoek naar uitdagingen die ik kon aangrijpen om zo even weer afgeleid te kunnen worden van de dagelijkse sleur. Inmiddels heb ik de rust gevonden, de spanning laat ik niet zover meer komen en ik weet wat ik wil in mijn baan.

De toegevoegde waarden van de coachgesprekken waren voor mij dat er kritische vragen werden gesteld waardoor je echt aan het denken werd gezet en dus dieper op de onderwerpen inging. Ik heb hierdoor veel over mijzelf geleerd. Daarnaast is Anniek ook heel toegankelijk om een gesprek mee te voeren, soms was het net of je met een vriendin zat te kletsen terwijl we elkaar nooit eerder hadden gezien of gesproken.

Femke

Voordat ik het traject startte was ik heel erg zoekende, ik voelde dat ik niet op m’n plek zat op mijn werk en dat ik graag wat anders zou willen, maar ik had geen idee wat dat anders dan zou zijn. Ik was er zelf al wel mee bezig om dat uit te zoeken, maar kwam eigenlijk geen stap verder. Het lukte me niet om er concrete acties aan te koppelen. Het was een sombere periode waar ik toen in zat. Ik had het gevoel vast te zitten, was negatief ingesteld en vooral bezig met wat niet goed was. Ik kwam daardoor in een negatieve spiraal en bleef daarin hangen.

Ik had best wat struggles gedurende het traject. Ik moest een patroon doorbreken en in actie komen, dat vond ik op het begin lastig. De opdrachten zijn fantastisch en ook confronterend. Anniek herkent snel patronen. Ze geeft niet de antwoorden, maar geeft sturing waardoor je zelf het antwoord vindt.

Er is gedurende het traject zoveel informatie naar boven gekomen over mezelf en wat ik daar mee kan in de toekomst: ik ben daar zo blij mee! Het heeft me rust, blijheid en zelfvertrouwen gegeven. Dat het me zoveel rust geeft dat had ik van tevoren niet zo verwacht. Ik heb weer energie om dingen te gaan doen. De manier waarop ik denk, handel en reageer die door de opdrachten in het traject zijn teruggekomen die maken gewoon zoveel duidelijk, het is heel verhelderend. Het helpt mij ook weer om dingen anders te bekijken. Ik zie zoveel mogelijkheden waar ik eerst geen weet van had en heb nu het zelfvertrouwen dat ik dit ook kan bereiken!

Nanouk

Voordat de start van mijn traject bij Anniek had ik een baan zonder voldoening, te weinig inkomsten en voelde ik me ontzettend gestresst. Ik heb de afgelopen paar jaren verschillende banen gehad die niet goed bij me pasten maar ik had geen idee hoe ik een baan zou kunnen vinden die wel bij me past. Ik zocht wel naar vacatures en vond ook wel vacatures die beter passend zouden zijn dan wat ik deed, maar toch bleef die twijfel en een zeurende stem van dat dat het ook nog niet was en dan waagde ik de sprong niet.

Nu heb ik dankzij het traject met Anniek heel helder welke richting ik op wil, waar een baan en werkgever voor mij aan moeten voldoen, wat mijn kwaliteiten zijn en wat de inhoud en vorm van het werk moet zijn om er voldoening uit te halen. Ik heb een plan om dit te bereiken en weet dus nu echt welke stappen ik moet en wil zetten! In mijn geval betekent dat dat ik weer een studie ga doen en bezig ben met een bedrijfsplan. Ik heb weer een stip aan de horizon en zie de toekomst met veel meer vertrouwen en plezier tegemoet!

Ik vond het traject echt heel erg leuk om te volgen. We keken heel lang open naar alle opties en Anniek moedigde me aan om ook de wat spannender opties te verkennen zoals een eigen bedrijf beginnen. We werkten niet te snel naar een resultaat maar toch was het erg doelgericht. Ik vond het echt heel fijn dat er vanaf het begin af aan en eigenlijk wel heel lang in de coaching heel open gekeken wordt naar wie ben jij en wat wil je? Dat maakt dat je heel erg vanuit jezelf kijkt naar wat je zelf wil, en wat er kan. Dat vond ik echt heel prettig en dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. De gesprekken gingen altijd over iets van wezenlijk belang en dat vind ik mooi. De apen en beren die ik op de weg zag zijn veel kleiner geworden en het belangrijkste is dat ik nu weet hoe ik met die apen en beren om kan gaan.

Anniek is een topper die met een persoonlijke aanpak doelgericht met je aan de slag gaat. Ze motiveert en stimuleert en kijkt kritisch met je naar hoe je iets aanpakt maar dit voelt nooit als veroordelend. Kortom een fijn mens om mee te werken! Ik ben erg blij dat ik bij haar dit traject gevolgd heb!

Ik zou de coaching aanraden aan mensen die zoekende zijn in hun baan, die nu geen voldoening uit hun werk halen maar die ook niet weten hoe ze dat wel kunnen krijgen. Mensen die vast zitten en die niet weten hoe ze het aan kunnen pakken.

Margriet

Ik had nog nooit iets van coaching gehad dus ik vond het een beetje de vraag van wat moet ik me er bij voorstellen, hoe gaat dat dan precies en ga ik daar wat aan hebben. Ook een beetje het vooroordeel van, zijn dat dan niet dingen die ik ook zelf had kunnen bedenken. Dat had ik wel een beetje aan het begin omdat ik het gewoon niet wist en uiteindelijk heb ik het dan toch maar gedaan omdat ik dacht het kan nooit kwaad en misschien heb ik er wat aan.

Ik kwam er zelf gewoon niet uit. Ik merkte dat ik niet verder kwam en niet wist wat ik wilde en waar ik moest zoeken. En hoe ga je er anders achter komen als het niet vanuit je zelf komt en je gaat geen coaching doen. Vandaar dat ik dan dacht ik kan het altijd proberen, ik kan gewoon kijken wat ik er aan heb.

Uiteindelijk heb ik er heel veel aan gehad. Meer nog dan ik had verwacht. Ik heb heel veel dingen geleerd, over mezelf, wat ik kan, wat ik wil, wat ik nodig heb en wat ik belangrijk vind. Dat zijn dingen die je ergens misschien wel weet van jezelf maar waar je niet gelijk aan denkt. Dat je dat je blijft hangen in je studierichting of de werkrichting waar je nu in zit, en daar ben ik wel uit gekomen. Ik heb nu het gevoel dat ik veel beter weet wat ik wil en dat ik een basis heb waaruit ik verder kan, dus ik heb er heel veel aan gehad.

Door de opdrachten en de vragen tijdens de coachingsgesprekken merkte ik dat ik ‘gedwongen’ werd om er over na te denken. Het resultaat is dat ik nu veel beter weet wat ik wil en wat ik kan en welke kant ik op wil en dat geeft me een stuk meer rust.

Weet je dat je niet zo door wil als nu, maar niet goed waar je moet beginnen? Merk je dat je blijft hangen in hetzelfde cirkeltje? Dan is dit traject iets voor jou!

Arja

Ik volgde Anniek al een tijdje op instagram. Haar manier van posten sprak mij wel aan en toen kwam daar de oproep voor de masterclass “van takkebaan naar tobjob”. Ik dacht eerst, ach dat is niets voor mij, want ik heb geen takkebaan. Toch was er een vuurtje aangewakkerd en heb ik mij ervoor aangemeld. Ik ging steeds meer nadenken: “is het onderwijs wel wat voor mij?” “Kan ik niet beter iets anders gaan doen?” “Wat wil ik dan doen?” “Maar ik kan toch niet zomaar iets anders gaan doen?”   

Tijdens die masterclass heb ik aangegeven, wel in gesprek te willen met Anniek en zodoende belde ze mij.  

Op dat moment liep het op mijn werk niet heel lekker. Ik had weinig energie, geen zin om aan het werk te gaan, maar wist ook niet wat ik dan wel moest doen.  

Uiteindelijk heb ik gekozen voor het 1 op 1 begeleidingstraject, want ik kende mezelf, alleen online werkt niet voor mij. Tijdens de gesprekken die we hebben gehad kon je gewoon lekker praten zoals je ook tegen je vrienden doet. No nonsens, to de point, en lekker in je eigen taal. Daarnaast heeft ze zelf ook deze wegen bewandeld en dat vind ik altijd wel fijn praten als iemand snapt in welke denkpatronen je zit.   

Dankzij dit traject heb ik de stap durven nemen om de opleiding tot nagelstylist te doen, te kiezen voor mezelf en waar ik gelukkig van word! 
Daarnaast ben ik bij mezelf na gaan denken, is het onderwijs niets voor mij of past de school niet meer bij me? Uiteindelijk heb ik de baan opgezegd, voor ik iets nieuws had.   

Met Anniek heb ik ook mijn sollicitatie voorbereid. Welke vragen kan ik stellen, wat wil ík weten? Maar ook, waar ben ik goed in, wat is mijn kracht en waar zitten mijn valkuilen?  Het gesprek ben ik daardoor zelfverzekerd ingegaan. Ik liep na het gesprek weg met het gevoel, ik heb kunnen vertellen wat ik kan, waar ik goed in ben, maar ook gevraagd wat ik wou weten. Deze baan heb ik ook gekregen.   

Dus weet je niet wat je wilt doen? Weet je niet waar jouw sterke kanten liggen? Ga met Anniek een traject aan, want door haar begeleiding, goede vraagstelling en hulp ga je echt voor jezelf aan het werk. Dat is heel waardevol!  

Gertiene

Al enige tijd was ik bezig met het ‘what’s next vraagstuk’. Na lang met werktwijfels te hebben rondgelopen en zelf verschillende carrière-opties verkend te hebben, besloot ik om de hulp van Anniek in te schakelen. In de opdrachten ga je vooral aan de slag met jezelf: wie ben ik, waar word ik blij van, wat geeft mij energie, hoe zien andere mensen mij, etc. De opbrengst van de opdrachten bespreek je in de coachcalls. Deze calls vond ik erg waardevol; Anniek vraagt op een rustige en prettige manier door en je wordt écht aan het denken gezet. Resultaat: een haarscherp beeld van mijn kwaliteiten, waar ik voor sta en wat ik zoek in het dagelijkse en werkende leven en waar ik me volledig in herken. Het gaf me het zetje dat ik nodig had om al gedurende het traject knopen door te hakken en vervolgacties op mijn carrièrepad -in volle overtuiging- in gang te zetten. Ik ben ontzettend blij dat ik dit traject gestart ben en vooral erg opgelucht dat mijn werktwijfels zijn omgezet in concrete actie. Dankjewel Anniek!

Erik