Waarom een nieuwe baan niet de holy grail is

4 mei 2022

๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป.
๐——๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐˜‚๐˜‡๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—บ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐˜๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ป.

De succesverhalen in loopbaancoach-land. Tenminste, zo kan het misschien overkomen.

Zal ik heel eerlijk tegen je zijn?

๐˜–๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏโ€ฆ

Ik vind het fantastisch als mijn klanten dit behalen.
Ik voel instant dankbaarheid en trots als ik dit soort berichten krijg.
En het is tegelijker tijd niet de holy grail.

Ik voel dezelfde dankbaarheid en trots als iemand geen nieuwe baan heeft en vertelt wat er verandert is na onze samenwerking.

Om je een voorbeeld van afgelopen week te geven toen ik een klant sprak tijdens ons evaluatiegesprek. Ze zei: โ€˜Ik heb losgelaten dat mijn volgende baan er eentje moet zijn die perfect is. En ik heb gesolliciteerd! Wel weer in dezelfde branche als nu, maar toch inhoudelijk iets anders. Dat ik รผberhaupt de stap heb genomen om te solliciteren is al een grote stap na jaren blijven hangen in deze baan. Ik voel me er nu ook relaxter onder: mijn volgende baan hoeft niet de plek te zijn waar ik voor altijd blijf.โ€™

Om je een stukje context te geven:
Deze dame had het gevoel dat ze er nooit achter zou komen wat ze wil en forever in haar huidige functie zou moeten blijven. Ze dacht ook dat ze nergens geschikt voor zou zijn. Het geloof in zichzelf was weg. De gevolgen voor haar dagelijkse leven? Weinig energie. Opzien tegen haar werkdagen. Klagen over werk of juist niks over haar dag willen vertellen. Schaamte: zich een loser voelen omdat ze niet weet wat ze wil en de rest van de wereld dit wel lijkt te weten..

Can I get a round of applause als je hoort wat ze nu over haar situatie zegt?

Nee, er is nog geen nieuwe baan. Maar de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt is MEGA! De groei is ongelofelijk en als ze actie blijft verbinden aan wat ze geleerd heeft, volgt die toffe functie gegarandeerd. Ik steek er mijn hand voor in het vuur. Zonder twijfel.

Leg je focus op groei, elke dag een beetje. En kijk waar je over een paar maanden staat!๐Ÿ”ฅ