Waarom beroepentesten bullsh.. zijn

21 september 2020

Beroepentesten, van mij mogen ze de prullenbak in . Bullcrap vind ik het. Leuk voor de lol, maar verder heb je er niks aan. Je hoopt dat ze jouw drang naar een concrete oplossing kunnen vervullen en daar spelen ze handig op in, maar dit is vrijwel nooit het geval.

In mijn ogen wil je zo lang nodig is wegblijven bij een oplossing.

Waarom? Omdat je eerst dingen over jezelf hebt uit te zoeken. Een gezond zelfvertrouwen op hebt te bouwen doordat je weet wat je te bieden hebt. Weten wat jij wil bijdragen aan deze wereld om haar een stukje mooier te maken en daardoor een baan vinden die je ook als de nieuwigheid eraf is voldoening geeft. De factoren vinden die zo belangrijk voor je zijn zodat je vooraf haarscherp kunt inschatten of een baan/organisatie/team bij je past, waardoor jobhoppen niet meer nodig is. Zonder die informatie kun je beroepentesten doen tot je een ons weegt, het gaat je niet helpen.

Wil jij je tijd stoppen in iets dat je concreet resultaat geeft waar je ook echt wat mee kan? Die jou naar het punt brengt waarop je wel met vertrouwen een vervolgstap durft te zetten? Wil jij de rode draad leren zien die altijd door jouw leven heeft gelopen, maar die je nooit door hebt gehad? Waardoor het zo duidelijk wordt waarom sommige banen niet bij jou hebben gepast en wat je dan wel nodig hebt? Check Roadtrip uit jouw werkdip! en steek je tijd in iets dat je echt verder helpt!