Loopbaancoaching in tijden van Corona?

13 oktober 2020

The C-word… Iedereen heeft er zijn buik vol van. het roept van alles op. Angst, irritatie, frustratie, verdriet, eenzaamheid, boosheid, onbegrip.

De afgelopen twee weken had ik vakantie. 12 dagen hebben we rondgereden in een Fiat 500 door Toscane. Heerlijk was het om even weg te zijn! Ondertussen was er een heuse Corona uitbraak in m’n kleine hometown. De besmettingen gingen snel omhoog waardoor het dorp zelf maar besloot om in lockdown te gaan. Mensen van buiten wilden niet meer komen en belden zelfs hun werk in het dorp af uit angst besmet te raken. Al die mondkapjes overal, ik kan er slecht aan wennen.

En toch is dit de realiteit. Als je er wat aan had kunnen doen had je het gedaan. Maar buiten je aan alle maatregelen houden, is de invloed die je hebt waarschijnlijk gering. De werkloosheid loopt ondertussen op en de economie gaat vermoedelijk nog meer krimpen, waarschijnlijk ook in 2021.

Betekent dit dan dat je met je werktwijfels rond moet blijven lopen uit angst voor wat misschien komen gaat? Bijvoorbeeld omdat je bang bent je baan kwijt te raken. Niet van baan wil switchen in deze onzekere tijd. Mijn antwoord is nee. Juist deze tijd is een kans om te leren. De tijd die vrijkomt (bye bye feestjes en festivals) zo te besteden dat je na deze gekke tijd gegroeid bent als persoon. En dan heb ik het niet over groeien in letterlijke zin ?.

De twijfels rondom werk, het niet weten wat je wil, wat er bij je past, waar je goed in bent, waar je passie ligt, het geeft enorm veel onrust met alle gevolgen van dien. Lichamelijke klachten, zoals slapeloosheid of hoofdpijn. Een korter lontje. Relaties die onder druk komen te staan omdat je niet lekker in je vel zit. Die onrust wordt veroorzaakt door onduidelijkheid: je hoofd zit vol vraagtekens en je hebt geen idee wat je moet doen om die weg te krijgen. Als die onduidelijkheid verandert in duidelijkheid, zal je rust gaan ervaren. Langzaamaan verdwijnt de wirwar in je kop. Dit staat nog los van de daadwerkelijke actie die je al dan niet onderneemt. Duidelijkheid zorgt voor rust tussen je oren en die kun je dus ook in Corona tijd vinden. De conclusie is lang niet altijd dat je een andere baan zult moeten zoeken en alle veiligheid overboord moet gooien. Het kan al enorm helpen om te weten wat je leuk vindt en dat vaker te doen. Taken naar je toe te trekken die goed bij je passen. Kunnen vertrouwen op de kennis die je hebt opgedaan en wie weet wat voor moois dat op je pad gaat brengen als je daar dan ook nog over gaat praten met mensen in je omgeving…

Geeft het denken aan je werk jouw negative vibes? Wil je graag wat anders maar weet je niet wat? Of weet je eigenlijk gewoon niet goed waar je twijfels vandaan komen en ervaar je daarom geen rust? Het perfecte moment om hier wat aan te doen is NU!

Ben je nieuwsgierig naar hoe ik je verder kan helpen? Stuur me dan even een berichtje via de contactpagina. Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook? Hier deel ik ook regelmatig tips en inspiratie.