Je bent er wel klaar mee

18 juni 2020

Aan alles voel je dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Zwaar gevoel in je buik, lood in je schoenen, misschien zelfs hartkloppingen. Je wilt een andere baan, zover ben je. Je opent Google en tikt in: vacatures en de functie die je zoekt. Je opent wat vacatures en hoe meer je er leest, hoe moedelozer je wordt. Sinds wanneer zoeken werkgevers alleen maar supermen en superwomen? Het staat er: jouw profiel gevolgd door hoppa, tien bulletpoints waar je aan moet voldoen. Bij jou springen de tranen spontaan in je ogen. Want dat ben en kan jij toch helemaal niet? Moedeloos en gefrustreerd staak je jouw zoektocht… toch nog maar even bij het oude vertrouwde blijven dan.

Een aantal jaar geleden was dit hoe het bij mij ging. Ik dacht dat ik zo’n supergirl moest zijn die aan alles moest voldoen om kans te maken. Needless to say dat dit me niet ver heeft gebracht. Het maakte me ook niet blij trouwens, want ik kwam geen stap verder. Mijn zelfvertrouwen was al down the drain gegaan na eeuwig getwijfel, geen voldoening meer uit mijn werk halen en het gevoel hebben meer te kunnen wat er maar niet uit kwam. Nu weet ik dat ik de lat enorm hoog heb gelegd. Denken dat je alles maar kunt zijn wat ze vragen is nou eenmaal niet realistisch. Waarschijnlijk ook helemaal niet nodig. Daarnaast hoeven er geen wereldschokkende gebeurtenissen te hebben plaatsgevonden om aan te tonen dat jij een bepaalde kwaliteit hebt. Dit kan al in kleine dingen zitten, waardoor je in één klap al meer kan dan jij op dit moment denkt. Lastig? Vraag iemand die jou goed kent mee te denken! En wees een beetje lief voor jezelf. Je hoeft niet alles te zijn en te kunnen. Is het wel noodzakelijk om een bepaald iets te kunnen of te weten? Onderzoek dan hoe jij dit kunt krijgen.