Testimonials

Zij gingen je voor

Ik had nog nooit iets van coaching gehad dus ik vond het een beetje de vraag van wat moet ik me er bij voorstellen, hoe gaat dat dan precies en ga ik daar wat aan hebben. Ook een beetje het vooroordeel van, zijn dat dan niet dingen die ik ook zelf had kunnen bedenken. Dat had ik wel een beetje aan het begin omdat ik het gewoon niet wist en uiteindelijk heb ik het dan toch maar gedaan omdat ik dacht het kan nooit kwaad en misschien heb ik er wat aan.

Ik kwam er zelf gewoon niet uit. Ik merkte dat ik niet verder kwam en niet wist wat ik wilde en waar ik moest zoeken. En hoe ga je er anders achter komen als het niet vanuit je zelf komt en je gaat geen coaching doen. Vandaar dat ik dan dacht ik kan het altijd proberen, ik kan gewoon kijken wat ik er aan heb.

Uiteindelijk heb ik er heel veel aan gehad. Meer nog dan ik had verwacht. Ik heb heel veel dingen geleerd, over mezelf, wat ik kan, wat ik wil, wat ik nodig heb en wat ik belangrijk vind. Dat zijn dingen die je ergens misschien wel weet van jezelf maar waar je niet gelijk aan denkt. Dat je dat je blijft hangen in je studierichting of de werkrichting waar je nu in zit, en daar ben ik wel uit gekomen. Ik heb nu het gevoel dat ik veel beter weet wat ik wil en dat ik een basis heb waaruit ik verder kan, dus ik heb er heel veel aan gehad.

Door de opdrachten en de vragen tijdens de coachingsgesprekken merkte ik dat ik ‘gedwongen’ werd om er over na te denken. Het resultaat is dat ik nu veel beter weet wat ik wil en wat ik kan en welke kant ik op wil en dat geeft me een stuk meer rust.

Weet je dat je niet zo door wil als nu, maar niet goed waar je moet beginnen? Merk je dat je blijft hangen in hetzelfde cirkeltje? Dan is dit traject iets voor jou!

Arja

Voordat de start van mijn traject bij Anniek had ik een baan zonder voldoening, te weinig inkomsten en voelde ik me ontzettend gestresst. Ik heb de afgelopen paar jaren verschillende banen gehad die niet goed bij me pasten maar ik had geen idee hoe ik een baan zou kunnen vinden die wel bij me past. Ik zocht wel naar vacatures en vond ook wel vacatures die beter passend zouden zijn dan wat ik deed, maar toch bleef die twijfel en een zeurende stem van dat dat het ook nog niet was en dan waagde ik de sprong niet.

Nu heb ik dankzij het traject met Anniek heel helder welke richting ik op wil, waar een baan en werkgever voor mij aan moeten voldoen, wat mijn kwaliteiten zijn en wat de inhoud en vorm van het werk moet zijn om er voldoening uit te halen. Ik heb een plan om dit te bereiken en weet dus nu echt welke stappen ik moet en wil zetten! In mijn geval betekent dat dat ik weer een studie ga doen en bezig ben met een bedrijfsplan. Ik heb weer een stip aan de horizon en zie de toekomst met veel meer vertrouwen en plezier tegemoet!

Ik vond het traject echt heel erg leuk om te volgen. We keken heel lang open naar alle opties en Anniek moedigde me aan om ook de wat spannender opties te verkennen zoals een eigen bedrijf beginnen. We werkten niet te snel naar een resultaat maar toch was het erg doelgericht. Ik vond het echt heel fijn dat er vanaf het begin af aan en eigenlijk wel heel lang in de coaching heel open gekeken wordt naar wie ben jij en wat wil je? Dat maakt dat je heel erg vanuit jezelf kijkt naar wat je zelf wil, en wat er kan. Dat vond ik echt heel prettig en dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. De gesprekken gingen altijd over iets van wezenlijk belang en dat vind ik mooi. De apen en beren die ik op de weg zag zijn veel kleiner geworden en het belangrijkste is dat ik nu weet hoe ik met die apen en beren om kan gaan.

Anniek is een topper die met een persoonlijke aanpak doelgericht met je aan de slag gaat. Ze motiveert en stimuleert en kijkt kritisch met je naar hoe je iets aanpakt maar dit voelt nooit als veroordelend. Kortom een fijn mens om mee te werken! Ik ben erg blij dat ik bij haar dit traject gevolgd heb!

Ik zou de coaching aanraden aan mensen die zoekende zijn in hun baan, die nu geen voldoening uit hun werk halen maar die ook niet weten hoe ze dat wel kunnen krijgen. Mensen die vast zitten en die niet weten hoe ze het aan kunnen pakken.

Margriet

Ik kwam het webinar van Anniek tegen op Facebook, eigenlijk als puur toeval. Ik dacht: laat ik eens kijken, raakte vet enthousiast en ben er direct voor gegaan en ingestapt in het coachingstraject.

Ik zat zelf denk ik een beetje vast in het negatieve van, ik kan niks, het zal wel niet goed genoeg zijn, wat wil ik nou eigenlijk, ik weet niet wat ik wil. Eigenlijk heel veel excuses bedenken omdat ik dacht dat ik wat ik wilde niet kon. Maar door daar naar te kijken en ook te kijken naar wat ik vroeger leuk vond en wat ik door al die periodes heen leuk vond, kwam ik erachter dat ik altijd hetzelfde leuk heb gevonden en dat nog steeds heel leuk vind. Ik ben meer gaan kijken naar de dingen die ik wel goed deed, in plaats van alleen maar denken niks is goed. Door alle opdrachten die je doet en de gesprekken met Anniek ga je op een andere manier naar jezelf, de situatie en je verleden kijken. Doordat ik er op verschillende manieren naar ging kijken, geeft het een ander resultaat.

Wat ik niet had helemaal verwacht had is dat ik mijn huidige baan ook wel weer leuk zou vinden, wat wel prettig is omdat ik die baan nog steeds heb. Doordat ik binnen mijn huidige baan heel erg ging kijken naar wat ik wel leuk vindt, heb ik er nu meer plezier in. En dat ik dankzij de coaching ook zelf weet welke richting ik op wil. Ik ben vrolijker op mijn werk en merk dat het allemaal veel lekkerder loopt en dat is heel fijn. Ook is mijn zelfvertrouwen gegroeid, omdat ik nu veel beter weet wat ik kan.

Eigenlijk zou het voor bijna iedereen goed zijn om dit te doen. Als je vastzit in je huidige baan of als je twijfels hebt ofzo. Gewoon iedereen die twijfels heeft. Ik heb collega’s die al 25 jaar hetzelfde doen en ik denk ook voor die mensen is het goed om te kijken, is dit nog wel wat bij me past, wordt ik hier blij van.

Ik vond het ook gewoon gezellig. Ik heb het als prettig ervaren dat Anniek redelijk dezelfde leeftijd heeft en daardoor een beetje dezelfde mindset heeft en uit dezelfde generatie komt.

Anne