Hoe staat het ervoor met jouw Lonely Planet?

24 augustus 2020

Mocht je net als ik reisaddict zijn, dan ken je de Lonely Planet natuurlijk allang. Anders misschien ook, maar zo niet: de Lonely Planet is een boek die je van vrijwel alle landen kunt krijgen, met daarin tips over reisroutes, accomodaties, must see’s etc. Ik zie de toekomst en mijn doelen en dromen als een soort eigen Lonely Planet. Ik weet waar ik naar toe wil en sta regelmatig (dagelijks!) bewust stil bij hoe ik dit kan bereiken. Waar mijn focus ligt en welke acties ik daarvoor moet doen. Zo begint mijn dag standaard met journallen. Ik pak mijn schriftje met de inspirerende ? quote ‘You got this’ erbij en ga schrijven. Wat mijn wens en intentie is voor die dag, mijn doelen voor de komende tijd, de acties die ik ga doen die dag die hieraan bijdragen en nog een aantal dingen. Sta ik hier niet dagelijks bij stil, dan weet ik dat het leven me opslokt. Dat die automatische piloot het roer zonder moeite overneemt en mijn tijd in dingen gaat zitten die me uiteindelijk niet de toekomst bezorgen die ik voor me zie.

Nu we het er toch over hebben: hoe zit het eigenlijk met jouw eigen Lonely Planet? Weet jij nog wat je aan het doen bent met je leven? Waar je naar toe wil? Wat je wil doen, zien, leren, ervaren? Of ben je ergens in de sneltrein gestapt en dender je door van station naar station zonder om je heen te kijken? Ga je van succes naar succes zonder van het leven te genieten? Of maak jij jezelf wijs dat je stiekem een beetje te veel geniet van het leven om die k-baan tijdelijk te vergeten en de struggle te verdoven?

Als je dit leest, pak dan even een momentje om hier over na te denken. Het leven vliegt voorbij, voor je het weet ben je oud en grijs en vraag je je af waarom je in hemelsnaam niet meer genoten, op je bek gegaan, geleerd hebt. Als je een gerimpeld oud besje bent, hoe wil jij dan op je leven terugkijken?

Trouwens, aanstaande donderdag staat webinar Van takkebaan naar topjob weer op het programma! Als je het leuk vindt om hem te volgen: klik hier! En volg je me al op Instagram en Facebook? Regelmatig post ik daar waardevolle inspiratie en tips! Oke en eerlijk = eerlijk, ook zulke intelligente foto’s als hierboven komen zo nu en dan voorbij ?)